top of page

Photoshop Startup

Μάθετε να εργάζεστε επαγγελματικά με το Photoshop χάρη στον πρώτο και μοναδικό κύκλο μαθημάτων στα ελληνικά που δημιουργήθηκε για εσάς που θέλετε να ασχοληθείτε σοβαρά με τον κόσμο της γραφιστικής.

Τι είναι το 
Photoshop Startup

Το Photoshop Startup είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος κύκλος μαθημάτων στα ελληνικά σχεδιασμένος για όλους όσους θέλουν να μάθουν να εργάζονται με οργανωμένο και δομημένο τρόπο με το πιο ισχυρό και αποτελεσματικό λογισμικό ράστερ γραφικών στον κόσμο.

PS.webp

Όπως ίσως γνωρίζετε...

...όσον αφορά το Photoshop, υπάρχει ένας τόνος περιεχομένου, βίντεο και μαθημάτων εκεί έξω.

Σχεδόν όλα και αυτό είναι το πρόβλημα, δημιουργούνται από μη εξειδικευμένους ανθρώπους που μεταφράζουν πληροφορίες που λαμβάνονται από πόρους στα αγγλικά, έχουν επιφανειακή γνώση του θέματος και πολύ μικρή εμπειρία στον τομέα.

 

  • Μερικοί σας δείχνουν πώς να κάνετε εκπληκτικές εικόνες για να τις δημοσιεύσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

  • Άλλοι εξετάζουν τις λειτουργίες του προγράμματος κατά προσέγγιση, αφήνοντας έξω πολλές βασικές πληροφορίες.

Αυτό που λείπει είναι μία  δομημένη και σοβαρή μέθοδος που να δίνει τη δυνατότητα να μάθετε, τις λειτουργίες του Photoshop και να κατανοήσετε τον ακριβή ρόλο αυτού του λογισμικού.

Πώς είναι δομημένο το πρόγραμμα
 

Ξεκινάμε από το 0 και φτάνουμε στο 100.

Χωρίσαμε το μάθημα σε 11+2 ενότητες.

Εδώ είναι τα θέματα που καλύπτονται:

1.Εισαγωγική ενότητα

 

Μερικές φορές όσοι θέλουν να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν το Photoshop δεν έχουν βασικές γνώσεις για το λογισμικό, ούτε για θεμελιώδεις έννοιες γραφιστικής. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, στην πρώτη ενότητα του μαθήματος, θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τον ακριβή ρόλο του Photoshop στη ροή εργασιών ενός σχεδιαστή, θα καταρρίψουμε ορισμένους μύθους και θα διευκρινίσουμε ορισμένες ορολογίες που συχνά συγχέονται ή χρησιμοποιούνται ακατάλληλα, όπως: γραφικά raster, pixel, ανάλυση, διανυσματικά γραφικά κ.λπ.

2.Πρώτη προσέγγιση στο λογισμικό

Η λεπτομερής γνώση του περιβάλλοντος εργασίας του Photoshop είναι το πρώτο βήμα για να το κατακτήσετε.

Σε αυτό το κεφάλαιο θα αρχίσουμε να κάνουμε τα πρώτα βήματα εντός της εφαρμογής και θα μάθουμε να δημιουργούμε νέα έγγραφα. Θα σας διδάξω πώς να πλοηγείστε σε ένα έγγραφο, ποιες είναι οι πιο κοινές μορφές αποθήκευσης.

3.Στρώματα και μάσκες

Τα επίπεδα και οι μάσκες είναι δύο βασικά σημεία της εφαρμογής.

Χωρίς αυτά το Photoshop δεν θα είχε νόημα να υπάρχει. Το πρόβλημα είναι ότι συχνά χρησιμοποιούνται κατά λάθος από αρχάριους. Σε αυτή την ενότητα θα μάθετε να εργάζεστε επαγγελματικά με επίπεδα και να εκμεταλλεύεστε αποτελεσματικά μάσκες, στυλ, λειτουργίες ανάμειξης και έξυπνα αντικείμενα για να κάνετε αναστρέψιμες και μη καταστροφικές αλλαγές στα έργα σας.

4.Οι επιλογές

Η επιλογή είναι μια άλλη κεντρική λειτουργία στο Adobe Photoshop, η οποία όμως χρησιμοποιείται συχνά ακατάλληλα και χωρίς ακριβές κριτήριο. Σε αυτήν την ενότητα θα σας εξηγήσω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα εργαλεία επιλογής, θα σας δείξω πώς να απομονώνετε αντικείμενα με εξαιρετική ακρίβεια, ακόμη και πολύπλοκα και με οδοντωτά ή ακανόνιστα περιγράμματα. Θα εφαρμόσουμε διάφορες προηγμένες τεχνικές που σας επιτρέπουν να απομονώσετε οποιοδήποτε στοιχείο ή λεπτομέρεια χάρη στη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

5.Διανυσματικά μονοπάτια και σχήματα

Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να εργαστείτε σε διανυσματικά γραφικά στο Photoshop;

Σίγουρα είναι εφικτό, αλλά πρέπει να γίνει με κριτήρια και λογική. Σε αυτήν την ενότητα θα εξηγήσω γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις τα διανυσματικά σχήματα μπορούν να είναι χρήσιμα σε έργα ράστερ γραφικών. Θα αναλύσουμε τα κύρια εργαλεία σχεδίασης και θα σας καθοδηγήσω να δημιουργήσετε τέλεια μονοπάτια με το εργαλείο pen tool.

6.Τα κείμενα

Κείμενα υπάρχουν στο 90% των γραφικών έργων.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, θα σας διδάξω πώς να εκμεταλλευτείτε πλήρως όλα τα εργαλεία και τα πάνελ που σας επιτρέπουν να

διαχειρίζεστε και να ελέγχετε την τυπογραφία στο Photoshop. Θα αποκαλύψω επίσης μερικές τεχνικές που σας επιτρέπουν να συνδυάσετε στοιχεία κειμένου με εικόνες.

7.Διαχείριση εικόνων

Πολύ συχνά όσοι είναι νέοι στο PS συγχέουν ή χρησιμοποιούν τον όρο ανάλυση ακατάλληλα. Σε αυτήν την ενότητα ήθελα να ρίξω λίγο φως και να σας δείξω στην πράξη πώς να διαχειρίζεστε σωστά αυτό τον όρο.

Θα μάθετε να αφαιρείτε και να προσθέτετε pixel από τις εικόνες σας, να αλλάζετε το μέγεθος του καμβά, να περικόβετε, να καθρεφτίζετε , να περιστρέφετε ένα έγγραφο και πολλά άλλα.

8.Επεξεργασία φωτογραφιών

Ίσως η πιο διασκεδαστική ενότητα όλου του ταξιδιού.

Εδώ θα μάθετε τις διάφορες μεθοδολογίες και τεχνικές για να βελτιώσετε τις φωτογραφικές σας εικόνες, να βελτιώσετε την αισθητική τους, να τροποποιήσετε θέματα, να εξαλείψετε ή να προσθέσετε λεπτομέρειες. Θα μάθετε όλα τα μυστικά του φωτοχειρισμού και θα ανακαλύψετε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το Photoshop είναι σε θέση να δημιουργεί πραγματική μαγεία.

9.Εργαλεία και λειτουργίες 

Σε αυτό το κεφάλαιο θα επικεντρωθούμε στα εργαλεία και τις λειτουργίες του Photoshop για το σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Θα μάθετε πώς να διαχειρίζεστε σωστά τους πίνακες τέχνης σε ένα έργο σχεδίασης ιστοσελίδων και θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς να χρησιμοποιείτε και να μην χρησιμοποιείτε κλασικές και ευαίσθητες οδηγίες.

Θα ασχοληθούμε με το θέμα των πινέλων και θα μάθουμε πώς να δημιουργείτε προσαρμοσμένες χρωματικές πινελιές ξεκινώντας από διανυσματικά ή ράστερ σχήματα.

10.Αποθήκευση, εξαγωγή και εκτύπωση

Μετά την ολοκλήρωση ενός έργου, πρέπει να γνωρίζετε πώς να αποθηκεύετε, να εξάγετε και να εκτυπώνετε χωρίς σφάλματα.

11.Τι νέο υπάρχει στο Photoshop 

Γνωρίζουμε ότι το λογισμικό της Adobe εξελίσσεται συνεχώς. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, στην τελευταία ενότητα του μαθήματος, θα βρείτε μια δυναμική ενότητα στην οποία θα προσθέτω περιοδικά νέο περιεχόμενο με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες του Photoshop.

Πιστεύετε ότι αυτό είναι το μόνο που υπάρχει;
Όχι!

 

Για να κάνω το μάθημα ακόμα πιο ολοκληρωμένο, σκεφτήκα να συμπεριλάβω 2 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΟΤΗΤΕΣ για εσάς.

BONUS #1 – Μυστικό Mockup

Το μάθημα στο οποίο σας διδάσκω, μέσα από 5 εξαιρετικά προηγμένα και πλούσια σε περιεχόμενο μαθήματα, πώς να δημιουργείτε φανταστικά γραφικά για τα έργα σας από την αρχή και πώς να χρησιμοποιείτε το Photoshop για να δημιουργήσετε μακέτες υψηλής ποιότητας. 

Ποιες είναι οι διαδικτυακές πλατφόρμες ή αγορές που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να μεταφέρετε τα προϊόντα/τις υπηρεσίες σας.

BONUS #2 - Πελάτες

Το μάθημα θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς να αρχίσετε να δημιουργείτε έσοδα από τις δεξιότητες που αποκτήσατε , χωρίς απαραίτητα να έχετε ιδιαίτερες δεξιότητες μάρκετινγκ και χωρίς οικονομική επένδυση.

 

Στην Ελλάδα υπάρχει η πεποίθηση ότι για να ξεκινήσετε να δραστηριοποιήστε σε αυτόν τον τομέα είναι απαραίτητο να προτείνετε αρχικά τον εαυτό σας σε φίλους ή συγγενείς ή να προωθήσετε τον εαυτό σας μέσω των γνωστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram.

 

Αυτό είναι εντάξει, αλλά θα ανακαλύψετε ότι, ειδικά στην αρχή, υπάρχουν πολύ πιο εύκολες και πιο άνετες στρατηγικές και μονοπάτια.

 

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πλατφόρμες ή αγορές στο διαδίκτυο όπου εκατομμύρια χρήστες αναζητούν και αγοράζουν προϊόντα ή υπηρεσίες γραφικών κάθε μέρα. Θα μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από αυτές τις πλατφόρμες για να αρχίσετε να μεταφέρετε τις υπηρεσίες σας σε όλο τον κόσμο. Σε αυτή την επιπλέον ενότητα θα δούμε:

Πώς να βρείτε τους πρώτους πελάτες σας και να προσφέρετε ποιοτικές υπηρεσίες, με το Photoshop, άμεσα.

Tips που θα σας επιτρέψουν να κατανοήσετε πώς να ξεκινήσετε αμέσως τη δημιουργία εσόδων στο διαδίκτυο με το Photoshop.

Τώρα σίγουρα αναρωτιέστε:

Πόσο κοστίζει όλη αυτή η εκπαίδευση ???

Σίγουρα θα έχετε μαντέψει ότι το Photoshop Startup δεν είναι η συνηθισμένη εκπαίδευση των 14 € που βρίσκετε στο διαδίκτυο.

 

Ίσως αναρωτιέστε πόσα θα πρέπει να επενδύσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στη διαδρομή...

 

Επιτρέψτε μου να σας πω ότι το Photoshop Startup έχει πράγματι σημαντική αξία:

 

  • Περιλαμβάνει πάνω από 00 ώρες εγγραφής.

  • Είναι ένα συγκεκριμένο προϊόν που συμπυκνώνει όλη την εμπειρία μου που απόκτησα σε περισσότερα από 14 χρόνια εργασίας.

  • Σας εγγυάται τις απαραίτητες και πρακτικές δεξιότητες για τον κόσμο της εργασίας, χωρίς να χάνετε χρόνο και χρήμα σε γενικά μαθήματα  

  • Μου πήρε πάνω από 1 χρόνο για να το φτιάξω.

  • Εάν είστε ήδη ένας από τους μαθητές μου, ξέρετε για τι πράγμα μιλάω, σωστά;

 

Ακολουθεί η εκτιμώμενη αξία για αυτήν τη μεγάλη διαδρομή:

 

25 ώρες ηχογράφηση, 105 μαθήματα αξίας 600€

Mockup Secret module bonus αξίας 250€

Client from Scratch bonus module αξίας 250€

Συνολικής αξίας 1100€.

 

Σε ποιους απευθύνεται το Photoshop Startup;

Αυτό το μάθημα είναι τέλειο για εσάς:

Εάν είστε αυτοδημιούργητος γραφίστας και έχετε κατανοήσει τη σημασία του Adobe Photoshop σε μια ροή εργασίας.

Δεν έχει νόημα να προσπαθείς να το αρνηθείς: σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι απαραίτητο να γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς το Photoshop επαγγελματικά για να μπορείς να δραστηριοποιηθείς σε αυτόν τον τομέα.

Κάποιοι διορατικοί γραφίστες το έχουν καταλάβει τώρα.

Εάν ανήκετε σε αυτήν την ομάδα δημιουργικών που προσπάθησαν να μάθουν το λογισμικό εντελώς ανεξάρτητα, το Photoshop Startup είναι τέλειο γιατί σας επιτρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω, να ξεκινήσετε από τα βασικά και να καλύψετε όλα τα κενά που προκαλούνται από την αυτοδίδακτη μέθοδο.

Αν είσαι φοιτητής γραφιστικής και συνειδητοποιείς ότι η ακαδημαϊκή διαδρομή που επιλέξατε αποδεικνύεται ότι λείπει σε πρακτικό επίπεδο.

 

Πολλά σχολεία ή ακαδημίες περιορίζονται στο να δίνουν μια απλή γενική ομαδοποίηση λογισμικού γραφικών, αλλά δεν σας βάζουν σε θέση να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τον κόσμο της εργασίας.

 

Αυτό το μάθημα είναι η ευκαιρία σας να ανακτήσετε όλα τα κομμάτια που έμειναν στην άκρη, μια για πάντα.

Εάν είστε δάσκαλος ή εκπαιδευτής και θέλετε να ενημερώνεστε συνεχώς.

 

Σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο, η συνεχής εκπαίδευση είναι ενδεικτική ενός σχολείου που πάντα παράγει νέες ευκαιρίες για εξειδίκευση.

 

Η σημερινή πραγματικότητα είναι πολύ περίπλοκη και είναι απαραίτητο να είμαστε πάντα στην κορυφή των πραγμάτων.

Αν θέλετε να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας και να αποκτήσετε εκείνες τις «αειθαλείς δεξιότητες» που απαιτεί η αγορά.

Σκεφτείτε ότι κάποιοι μαθητές μας ξεκίνησαν εντελώς από το μηδέν

Δεν ήξεραν τίποτα.

Δεν είχαν ιδέα τι θα μπορούσε να σημαίνει γραφικό σχέδιο.

Δεν ήξεραν ποιο λογισμικό γραφικών να χρησιμοποιήσουν.

Άνθρωποι που πλησίαζαν για πρώτη φορά τον κόσμο της γραφιστικής και που ίσως είχαν να κάνουν με κάτι εντελώς διαφορετικό. Εάν ταιριάζει με αυτήν την περιγραφή, να ξέρετε ότι ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξετε τη ζωή σας.

Τι δεν είναι το Photoshop Startup

Το Photoshop Startup δεν είναι το μέσο διαδικτυακό μάθημα PS που απλώς σας διδάσκει πώς να δημιουργείτε εκπληκτικές εικόνες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι νόημα έχει να δημιουργείς εικόνες με εκπληκτικά εφέ, αν ο μόνος σκοπός είναι να τις δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να τις δείξεις σε φίλους για να δείξεις πόσο καλός έχεις γίνει με το λογισμικό;

Κατά τη γνώμη μου κανένα!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το μάθημά μας έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από τα άλλα που βρίσκετε στο διαδίκτυο.

Το Photoshop Startup δεν είναι ένα θεωρητικό μάθημα

Κάθε ενότητα αυτού του μαθήματος έχει σχεδιαστεί για να αφιερώσετε χρόνο στην εξάσκηση, να δοκιμάσετε αυτά που έχετε μάθει και να τα εφαρμόσετε στην πράξη.

Το Photoshop Startup δεν είναι ένα ξεπερασμένο και παλιό μάθημα.

Σε αντίθεση με τα μαθήματα που βρίσκετε στο διαδίκτυο, που δημιουργήθηκαν με χρονολογημένες εκδόσεις του Ps, αυτό το μάθημα καταγράφηκε με την έκδοση CC 2024 του λογισμικού και θα ενημερώνεται συνεχώς με νέο περιεχόμενο.

Συχνές ερωτήσεις (FAQ):

Πότε ξεκινά και πότε τελειώνει το μάθημα;

Ξεκινά όταν αγοράζετε και τελειώνει… όποτε θέλετε! Αυτό είναι ένα διαδικτυακό μάθημα βίντεο που περιέχεται στην περιοχή των μελών σας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση και να παρακολουθείτε τα μαθήματα όποτε θέλετε.

 

Πόσο καιρό θα έχω πρόσβαση στα μαθήματα;

Για πάντα! Μόλις αγοράσετε και δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα βίντεο μαθήματα του μαθήματος για πάντα (ή, τουλάχιστον, μέχρι να πέσει ένας γιγάντιος μετεωρίτης στη Γη).

Τι χρειάζομαι για να παρακολουθήσω τα μαθήματα;

Εκτός, προφανώς, από την επιθυμία να μάθετε νέα πράγματα,

το μόνο πράγμα που μπορεί να χρειαστείτε για να παρακολουθήσετε το μάθημα  είναι απλώς ένας υπολογιστής ή ένα κινητό τηλέφωνο στο οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο μαθήματα του μαθήματος.

Τι γίνεται αν δεν μου αρέσει το μάθημα;

Σε αυτήν την περίπτωση, γράψτε μου στο info@lifeonline.gr και θα προσπαθήσω να καταλάβουμε μαζί πώς μπορώ να σας βοηθήσω καλύτερα να πετύχετε τους στόχους σας .

Ποιοι τρόποι πληρωμής γίνονται δεκτοί;

Μπορείτε να πληρώσετε με PayPal, με πιστωτική/χρεωστική/προπληρωμένη κάρτα . Σε όλες τις περιπτώσεις, η πληρωμή είναι 100% ασφαλής και δεν αποθηκεύουμε ευαίσθητα δεδομένα πληρωμής. Εάν πρέπει να πληρώσετε με τραπεζικό έμβασμα γράψτε μου στο info@lifeonline.gr

 

Μπορείτε να αγοράσετε το μάθημα για τους υπαλλήλους σας;

Εάν σκοπεύετε να κάνετε μια "ομαδική αγορά", αυτή η πρακτική ΔΕΝ επιτρέπεται, τα μαθήματά έχουν σχεδιαστεί για μία χρήση. Παρακολουθείτε συνεχώς η δραστηριότητα του λογαριασμού και σε περίπτωση ύποπτης δραστηριότητας διατηρώ το δικαίωμα να αποκλείσω την πρόσβαση στο μάθημα χωρίς προειδοποίηση.

 

Σε κάθε περίπτωση, επιφυλάσσομαι ειδικές προσφορές για εταιρείες, σχολεία ή οργανισμούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα μαθήματά για την εκπαίδευση εργαζομένων και συνεργατών!

Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω info@lifeonline.gr για να λάβετε μια ειδική προσφορά.

Γιατί το Photoshop είναι απαραίτητο για έναν γραφίστα;

Τα δεδομένα μιλούν ξεκάθαρα:

Το Photoshop είναι αυτή τη στιγμή το πιο γνωστό λογισμικό γραφικών στον κόσμο, που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια επαγγελματίες.

 

Όχι μόνο από φωτογράφους, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες ή εικονογράφους, αλλά και ειδικά από Γραφίστες και σχεδιαστές Ιστού.

 

Για να είμαι ειλικρινής, αυτή τη στιγμή είναι το πιο σχετικό και υψηλών επιδόσεων εργαλείο - μαζί με το Illustrator και το Indesign - στον κόσμο της γραφιστικής.

 

Εγώ η ίδια το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια για να αναπτύξω έργα όλων των ειδών, τα ίδια που ΕΣΥ θα μπορέσεις να υλοποιήσεις στο τέλος αυτού του ταξιδιού.

photoshop.png
bottom of page